به وبلاگ ايران نگين درخشان كشورهاي قاره آسيا خوش آمديد

غار ورود خانه هاي طبيعي هرمزگان

غار كوردبستو

 

 

اين غار، در كوه «گنو» - واقع در ارتفاعات شمال شرقي بندرعباس - قرار دارد، سنگ‌هاي اين كوه، از سنگ‌هاي آهكي و سيليسي و فسيل هاي مربوط به دوران سوم است كه در آن زياده ديده مي‌شود. از آبادي «كهنوج» تا دهانة غار، 30 دقيقه بيشتر راه نيست. غار، در جنوب «باغ زير» كه آبادي زيبايي است، در نزديكي «پودنو» قرار دارد. دهانة غار، به سوي شمال شرقي است كه 20/1 متر بلندي و 1 متر عرض دارد. پس از آن، به چاهي به گودي 7 متر مي‌رسد. در عمق اين چاه، دهليزي ادامه يافته است، كه به دو شاخة چاه مانند تقسيم مي‌گردد، كه شاخة غربي آن، به چاه هوايي منتهي مي‌گردد. سنگ‌هاي غار آهكي هستند، ولي استالاگميت و استالاكتيت در آن‌ها وجود ندارد.
سوراخ‌هاي متعددي كه در ديواره‌ها وجود دارد، كاملاً دايره مانند هستند و قطر آن‌ها 30 الي 50 سانتي‌متر است. سوراخ‌ها چنان شكل زيبا و هندسي دارند، كه گويي به دست حجاران زبردستي كنده و تراشيده شده‌اند. چاه هوايي در حدود 8 متر ارتفاع دارد.
ساير غارهاي معروف استان هرمزگان عبارتند از: غار طبيعي آب باد و چاه بهشت و جهنم در روستاي «سرخاء» از توابع شهرستان بندرعباس، غار تُرُد در روستاي «رويدر» از توابع بخش رويدر شهرستان بندر خمير، غار نمكدان و خربس در جزيره قسم.

رودخانۀ ميناب

 

 

اين رود يكي از پر‌آب‌ترين رودهاي جنوبي ايران است و از رودخانۀ ديگر به نام‌هاي رودان و جغين تشكيل شده است. رودخانۀرودان از بلندي‌هاي گلاشگرد واقع در غرب كهنوج و رودخانۀ جغين از ارتفاعات جنوب شهرستان كهنوج سرچشمه مي‌گيرد. ايندو رودخانۀ، در نزديكي روستان برجگان واقع در 25 كيلومتري شمال شرقي شهر ميناب به هم مي‌پيوندند و رودخانۀ ميناب را به وجود مي‌آورند. به علت شيريني آب اين رودخانه و امتيازات عمراني و اقتصادي ناشي از آن، سد بزرگي نيز بر روي آن ساخته شده است .
رودخانۀميناب كه از كنارۀشهر ميناب مي‌گذرد، به چهرۀاين شهر كه در طرفين اين رود دامن گسترده است و با سرسبزي نخلستان‌هاي اطراف در آميخته، جلوه اي ويژه مي بخشد؛ به طوري كه اين شهر را يكي از نقاط بسيار زيباي استان هرمزگان ساخته است. سد ميناب در 2‌كيلومتري شرق ميناب بر روي اين رود احداث شده است. اين سد همراه با درياچۀ آن كه مخزن آب طبيعت سرسبز دره‌هاي اطراف است، فضايي با ارزش‌هاي توريستي و بسيار ديدني فراهم آورده است .

رودخانۀ كل(شور)

 

 

آغاز اين رود با نام رود شور، از كوه‌هاي شمالي بخش سعادت‌آباد سرچشمه مي‌گيرد و به سمت جنوب جريان مي‌يابد. سپس بادريافت آب شاخه‌هاي ديگر، در حدود 70كيلومتري غرب بندر‌عباس با نام رودخانۀ كل به خليج فارس مي‌ريزد. شاخه هاي اين رودخانه عبارت اند از: رود شور، رود كريم آباد، رود رسول، كشك رود، عكس رستم و رودبان. اين رود به واسطۀ عبور از تشكيلات نمكي دورۀ ميوسن شور و غير قابل استفاده است؛ به طوري كه در طول مسير چند صد كيلومتري آن، آبادي و روستايي به وجود نيامده است

رودخانۀ مهران

 

 

اين رود كه پر‌آب‌ترين و بزرگ‌ترين رودخانۀ شهرستان بندر لنگه است، از جنوب كوه‌هاي هفتچن در 15 كيلومتري شمال بندر علويه سرچشمه مي‌گيرد .
جريان اين رودخانه در امتداد غربي_شرقي است كه در شرق بندر لنگه، در شن فرو مي‌رود و ناپديد مي‌شود؛ اما بار ديگر بيرون آمده و در منطقۀخوران، به خليج‌فارس مي‌ريزد .

 
 

رودخانۀ شميل يا حسن لنگي

 

 

اين رودخانه با نام چيل و شقرود از كوه‌هاي شمال‌شرقي بندر‌عباس سرچشمه مي ‌گيرد و در مسير خود روستاي شميل را آبياري كرده و از شمال به جنوب جريان مي‌يابد. اين رودخانه پس از آبياري دشت‌هاي سر راه خود، از نزديكي روستاي حسن لنگي مي‌گذرد و رد حدود 60 كيلومتري شرق بندر عباس، با نام حسن‌لنگي وارد خليج فارس مي‌شود.
آب اين رودخانه نسبت به ساير رودها از كيفيت خوبي براي كشاورزي و آبياري بر خوردار است. در نزديكي روستاي حسن لنگي زمينه‌هاي مناسبي جهت استفاده از زيبايي‌هاي طبيعي براي علاقه‌مندان به طبيعت فراهم شده است. سيماي طبيعي روستي حسن لنگي با معماري ويژۀ نواحي گرمسيري، همراه با مناظر گياهان حاره اي ، زيبايي بس خيره كننده‌اي در اطراف رود ايجاد كرده است .

رودخانۀ جگين

 

 

اين رودخانه از كوه‌هاي بشاگرد سرچشمه مي‌گيرد و با پيوستن چند رودخانۀ ديگر از جمله رودخانۀ انگهران به آن، به درياي عمان مي‌ريزد. آب اين رودخانه شيرين است. در هنگام بارنگي يا رگبارهاي كوتاه، مقدار قابل توجهي از آب شيرين اين رودخانه به دريا سرازير مي‌شود .


1
X