مسجد گنجعليخان
اين بنا در گوشه شمال شرقي ميدان گنجعليخان و همجوار با مدرسه گنجعليخان واقع شده و در واقع موزه كوچكي است از هنرهاي تزئيني اسلامي نظير كاشيكاري، گچبري و خطاطي كه به سبك زيبايي آراسته شدهاند. تاريخ بناي مسجد به 1007 هجري قمري مربوط است و چهارده باب مغازه از مجموعه ياد شده موقوفه اين مسجد شدهاند.
مسجد وكيل
اين مسجد جزئي از مجموعه وكيل است كه به سبك معماري عصر قاجاريه با آجر و گچ تزئين شده است.
مسجد جامع كرمان
اين مسجد جزئي از مجموعه مظفري است كه امير مبارزالدينمحمد مظفرميبدييزدي در سال 750 هجري قمري آن را به اتمام رسانده است. سر در رو به مشرق آن از شليك توپهاي آغا محمدخان قاجار خراب شد ولي بعدها مرمت و بازسازي شد. ساختمان مسجد بر طبق اصول قرينه سازي، دو ايوان بزرگ تابستاني و زمستاني دارد.
مسجد ملك
مسجد ملك از نوع مساجد چهار ايواني و يكي از بزرگترين مساجد كرمان است. قدمت اين مسجد به قرن پنجم هجري يعني زمان سلجوقيان ميرسد. قسمتهاي مختلف مسجد مخصوصاً صفه اصلي در زمان وكيل الملك(1285 هجريقمري) و ايوان شرقي در قرن اخير به وسيله مرحوم ديلمقاني بازسازي گرديده است. آنچه از قسمتهاي اصلي دوره سلجوقيان به جاي مانده، برج آجري ضلع شمال شرقي و سه محراب گچبريشده است كه يكي از محرابها بر اثر تغييراتي كه در بنا صورت گرفته در حال حاضر در پشتبام شبستان امامحسن(ع) قرار دارد. برج آجري مذكور نيز فرو ريخته و فقط قسمتي از آن باقي مانده كه حفاظت و مرمت گرديده است.
مسجد چهل ستون
اين مسجد به فرقه شيخيه تعلق دارد و در نبش خيابان شريعتي قرار گرفته است. مسجد به همت حاجآقاعليرفسنجاني در سال 1286 هجري قمري به اتمام رسيده است. مسجد چهلستون به تقليد از مسجد وكيل شيراز متشكل از چهل ستون سنگي يكپارچه و بخشهاي الحاقي است كه بر وسعت و زير بناي آن افزوده است.
آرامگاه شاهزاده حسين جوبار
شاهزاده جوبار يكي از بقاع متبركه بخش جوبار از توابع كرمان است. بناي اين زيارتكاه به دوره صفويه مربوط است كه در دوره قاجاريه تعمير و تكميل شد.
بناي شاهزاده حسين متشكل از حياط، حرم، گنبد و رواق ميباشد. از تزئينات جالب توجه دوره صفويه آن كاربندي رواق اطراف حرم را ميتوان نام برد.
" به نقل از سايت فرهنگسرا"