به وبلاگ ايران نگين درخشان كشورهاي قاره آسيا خوش آمديد

مسير هاي گردشگري تبريز

مسيرهاي گردشگري عمومي كشور

استان آذربايجان شرقي

 

رديف

مبدأ سفر

مقصد سفر

مسير سفر

فهرست جاذبه ها

1

تبريز

بندر شرفخانه

تبريز- صوفيان- شبستر- شرفخانه

مقبره شيخ محمود شبستري- بندر شرفخانه (درياچه اروميه)

2

تبريز

كليبر

تبريز- اهر- كليبر

كاروانسراي گويجه بل- سدستارخان- مقبره شيخ شهاب الدين اهري- قلعه بابك- جنگلهاي ارسباران

3

تبريز

جلفا

تبريز- مرند- اشتبين- جلفا

كاروانسراي پيام- پيست اسكي و منطقه سياحتي دهكده پيام- مسجد جامع مرند- كليساي سنت استپانوس- آسياب خرابه- مجموعه تمام كردشت- روستاي اشتبين

4

تبريز

مراغه

تبريز- آذرشهر- عجب شير- بناب- مراغه

معبد مهر آذرشهر- بندر رحمانلو- مسجد مهرآباد- آثار تاريخي مراغه- قلعه جام

5

تبريز

كندوان

تبريز- اسكو- كندوان

باغات اسكو- روستاي سياحتي صخره اي كندوان- ارشد چمني- قلعه سلطان

6

تبريز

سهند

تبريز- سعيدآباد- ايرانق- سهند

پيست اسكي سهند- تالاب قوري گل- قلعه كمال

7

تبريز

ورزقان

تبريز- خواجه- سرند- ورزقان

چيچكلو- هفت چشمه- گل آخور- سد زرآباد

8

تبريز

هوراند

تبريز- اهر- هوراند

قلعه پشتو- هوراند- آب گرم متعلق- قلعه قهقهه- بازار قديمي اهر

9

تبريز

هشترود

تبريز- بستان آباد- قره چمن- هشترود

آبگرم بستان آباد- قلعه ضحاك- غار آغ بولاق- تالاب هاي يانيق گلي و زولبين گلي

10

تبريز

سراب

تبريز- بستان آباد- سراب

مسجد جامع سراب- موزه عشاير- آبگرم اسب فروشان- قله بزقوش- سنگ نوشته رازليق

1

كليساي سنت استپانوس

نوع بنا : تاريخي

قدمت : حدود 120 سال

"كليساي سنت استپانوس" آذربايجان شرقي بعد از "قره كليسا" در آذربايجان غربي، مهمترين كليساي ارامنه كشور است. اين كليسا مربوط به قرون 10 تا 12 ميلادي است. اين كليساي بسيار زيبا و ديدني در منطقه اي سرسبز و ييلاقي در 11 كيلومتري شمال شرق جلفا در كنار رودخانه ارس قرار دارد و در ايام تعطيل فصل هاي گرم سال پذيراي خيل عظيمي از گردشگران داخلي و خارجي است.كليساي سنت استپانوس را كه در دل درختان سر به فلك كشيده اطرافش با آب و هوايي بسيار دلپذير در كناره ارس شاهكاري در هنر معماري است، يكي از بهترين پيشنهادات براي سفر تابستاني مي باشد. اخيرا كارشناسان سازمان ميراث فرهنگي بقاياي استخوان هايي را در ميان دو طاق كليسا شناسايي كرده اند. علاوه بر بقاياي استخواني چند تكه تخته مربوط به جعبه هاي نگهداري اين استخوان ها، چند تكه پارچه زرد و آجري، تكه هاي موم، گل اخرا و دانه هاي كندر نيز در اين محوطه شناسايي شده است. با توجه به منحصر به فرد بودن موقعيت، معماري و ارزش تاريخي و مذهبي اين كليسا ساخت محل اقامت و اسكان همچنين ساير امكانات توريستي در كنار آن ضروري به نظر مي آيد و بيشك در جلب گردشگران بيشتر تاثير به سزا خواهد داشت .
آدرس :در 16 كيلومتري غرب جلفا و به فاصله 3 كيلومتري كرانه جنوبي ارس،در روستاي متروكه اي به نام دره شام
تعداد بازديد : 1959
تعداد نظرات : 2
ايرانگرد
اين بناي كم نظير از نماد هاي عشق ادمي است كه در چنين مكاني به صعوبت ساخته شده است معماري بسيار زيبا و قابل تعمق آن و محل جغرافياي استقرار آن از ديگر جاذبه هاي آن است.
شنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۸۷ ساعت ۱۲:۰۰:۲۰
Saeed Soheili
با سلام به آگاهي شما ميرسانم: قدمت كليساي سن استپانوس بيش از 12 قرن است.
يكشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۸۷ ساعت

1

پشت قلعه آبدانان

نوع بنا : تاريخي

قدمت : دوره ساساني

در 5 كيلومتري جنوب شهرستان آبدانان در ميان روستاي پشت قلعه و بر بلنداي تپه اي كه رودخانه دويرج از پاي آن مي گذرد آثار دژي به چشم مي خورد كه قدمت آن با توجه به مصالح به كار رفته در آن (سنگ و گچ ) به دوران ساساني مي رسد . آثار برجاي مانده در قلعه حاكي از وجود برج هاي نگهباني . بارو . شاه نشين . اتاق هاي مسكوني . پلكان و ......در اين قلعه بوده است . باروي بيضوي دژ كه ارتفاع آن به 3 متر مي رسد . محوطه قلعه را محصور كرده است . بر اين بارو و ديوار برج هاي كنگره دار آن دريچه هاي ديده باني و طاق هاي قوسي شكل به چشم مي خورد . دژ بيشتر جنبه نظامي داشته است . دور تپه كانالي طبيعي قرار دارد كه مانند خندقي از دژ محافظت مي كند . در قسمتي از اين كانال طبيعي رودخانه دويرج مي گذرد . در قسمت غربي تپه در فاصله 43 متري ديوار قلعه به طرف رودخانه تونلي به طول 13 متر و به ارتفاع 4 متر احداث شده كه قلعه را به رودخانه مرتبط مي سازد . در روبروي اين تونل در آن سوي رودخانه آثاري به چشم مي خورد . با توجه به اين آثار مي توان گفت احتمالا در اين قسمت پلي متصل به تونل وجود داشته است .
آدرس :5 كيلومتري جنوب شهرستان آبدانان در روستاي پشت قلعه

1

بقعه صلاح الدين

نوع بنا : زيارتي

قدمت : حدود 200 سال پيش سال

اين امامزاده در جنوب شرقي شهر آبدانان در انتهاي شهر بر روي تپه اي ساخته شده است . در اطراف امامزاده قبرستاني وجود دارد كه هم اكنون به عنوان قبرستان عمومي شهر آبدانان مورد استفاده قرار مي گيرد . سنگ قبرهاي قديمي اين قبرستان داراي نقوشي مانند بز كوهي . تفنگ . شانه . مهر تسبيح . قليان . ابريق و غيره است و قدمت آنها تا حدود 200سال پيش مي رسد . بناي امامزاده سيد صلاح الدين محمد بر نقشه مستطيل شكل ساخته شده است و داراي گنبد دوپوش با گنبد مضرس(درچين) بيروني و گنبد نيم كروي داخلي است . بدنه بنا از دو قسمت بدنه قديمي و الحا قات جديد تشكيل شده است . بدنه قديمي شامل دو قسمت اتاق ورودي و اتاق مقبره (گنبدخانه) است . قسمت الحا قي نيز شامل يك شبستان كه سه طرف بنا را در قسمتهاي غربي . شرقي و جنوبي احاطه كرده است و همچنين دو اتاق در گوشه هاي شمال شرقي و شمال غربي بنا و يك ايوان ورودي با دو رواق در طرفين آن در ضلع شمالي بنا مي باشد . جهت قبله در اين بنا 15 درجه به طرف جنوب غرب است . مصالح به كار برده شده در اين بنا در قسمتهاي مختلف متفاوت است . در قسمت قديمي بنا بدنه با قلوه سنگ و گنبد بيروني آن با آجر و پوشش خارجي بنا از گچ بوده است . قسمت الحاقي بنا نيز از مصالح امروزي مانند آجر . ماسه . سيمان و آهن ساخته شده است .
آدرس :جنوب شرقي شهر آبدانان در انتهاي شهر

1

ارگ راين * راين *

 

اين ارگ در جنوب غربي شهر كنوني راين و بر بالاي قلعه اي با شكوه و عظمت خودنمايي مي كند . اين بناي خشتي با مساحتي بيش از 20 هزار متر مربع تا حدودي به ارگ تاريخي بم شبيه است . پلان قلعه تقريباً مربع شكل و با چندين برج در اطراف مزين شده است . دور تا دور قلعه را حصاري در برگرفته كه ارتفاع آن اندكي بيش از 10 متر است . تنها ورودي قلعه از جبهه شرقي است كه با سر در بزرگ و باشكوه به محوطه داخلي راه دارد . اين قلعه بعد از ارگ بم دومين بناي خشتي استان كرمان محسوب مي شود.

بعد از عبور از كوچه شرقي – غربي به چهار سوي كوچك هشت ضلعي مي رسيم كه انتهاي راهروي آن به چهار ساختمان زيبا كه احتمالاً محل حاكم نشين بوده ختم مي شود . اين خانه ها به وسيله حصار و با برج هايي در اطراف محصور شده است . چنين به نظر مي رسد كه خانه هاي ياد شده در زمان قاجار ساخته شده باشند زيرا پلان و نقشه آن ها شبيه بناهاي اين دوره است .

قلعه ، عناصري چون بازار ، اصطبل ( تابستاني و زمستاني ) زورخانه و محل عامه نشين دارد .از قدمت و زمان بنيان اوليه قلعه اطلاع دقيقي در دست نيست و تاكنون هيچ شواهد و مداركي كه قدمت آن را دقيقاً مشخص كند به دست نيامده است و تا زماني كه تحقيقات علمي و كاوش هاي باستان شناسي انجام نپذيرد نمي توان تاريخ دقيقي براي آن منظور كرد .

1

پل آجي چاي * تبريز *

 

  تنها گذرگاه قديمي ايران و بخشي از دنياي مشرق زمين به دنياي غرب در شما ل غرب تبريز بر روي تلخه رود واقع شده است .اين  پل با 16 دهنه به طول 100 متر و عرض 5 متر همواره بر اثر طغيان هاي تلخه رود و عوامل انساني تخريب و بازسازي شده است. نام اين پل را اولين بار در متون صفويه زمان شاه اسماعيل اول د رسفرنامه ونيزيان مي بينيم .اينك درپشت اين پل سرريزي احداث شده است كه منظره دل انگيزي به وجود آورده است . با عبور از كناراين پل قديمي پايگاه دوم شكاري تبريز را درپيش رو داريم و در جنب آن فرودگاه تبريز قرار گرفته است    

 از ديگر پل ها ي كهن وسط شهر كه بر روي مهرآنرود برپا شده اند ، پل سنگي ، پل قاري ، پل صاحب الامر ، پل منجم و...را مي توان نام برد كه بين اين ها پل قاري كه به پا چراغ نيز مشهور است با سر ستون هاي كله قوچي خودوچراغهاي قديمي اش زيبايي خاطره انگيزي به همراه دارد. از لحاظ بنا نيز پل هاي يادشده با سه يا چهار دهنه طاقي و شيوه كهني را دارند.

1

روستاي زوارم

 

روستاي زوارم در 28 كيلومتري جنوب غربي شهرستان شيروان واقع شده است كه به معناي دره بهشت مي باشد.بيش از صد سال قبل ناصرالدين شاه قاجاربا كارواني از اين نقطه گذشت كه اعتمادالسلطنه نيز همراهش بود و ر سفرنامه اش زوارم را دره ارم معرفي كرده و نوشته بو دهكده اي است معتبر كه از غريب و بومي400خانوار سكنه داردو هواي آن در كمال خوبي ميباشد.....

موقعيت وتاريخچه روستاي زوارم

اين روستا از توابع بخش مركزي شهرستان شيروان با مختصات جغرافيايي57ذرجه و 44 درجه طول شزقي و 37 درجه و 19دقيقه شمالي،و در 28 كيلومتري شمال غربي شيروان و 83 كيلومتري بجنورد قرار دارد.

اين روستا از شمال به روستاهاي شيرآباد و  ورقي، از جنوب به روستاهاي مشهدطرقي و قرينانلو و شخري،از شرق به روستاي بزآباد و از غرب به روستاهاي قزل حصار و باداملق محدود ميشود.

كوه تمغ در سه كيلومتري جنوب غربي و كوه شفلي در 3 كيلومتري جنوب شرقي  روستا واقع شده اند.

روستاي كوهپاييه اي زوارم از سطح دريا1300متر ارتفاع دارد و آب و هواي آن معتدل كوهستاني است.ميانگين بارندگي سالانه آن 179ميلي متر گزارش شده است.رود خانه نسبتا پرآبي در ميان اين روستا جريان دارد.روستاي زوارم قدمتي 700 ساله دارد. و در گذشته مركز خان نشين منطقه بوده است. از جمله حاكمان و خوانين معروف آن مي توان به الهيار خان مين باشي ،شاهرخ خان(از حاكمان شيروان)،مرتضي بيك و شاهپور خان نگهبان اشاره كرد.

جاذبه هاي گردشگري روستاي زوارم

از جاذبه هاي گردشگري اين روستا ميتوان به امام زاده بنداربن عيسي،قزلر قلعه،اوچ دوشي كه از سه چشمه كنار هم تشكيل شده است،يخدان و آبشار،چشمه هاي پر آب در منطقه شخري، مناطق جقرالنگ، دو چشمه، قايتار چشمه،و قرمز چشمه اشاره كرد.

گياهان دارويي كه در روستاي زوارم يافت مي شود:

انواع گياهان طبي و خوراكي نظير: كاسني، گون، كماي زيره،كاكوتي، ساري گل و ... مي توان اشاره كرد.

1

غار هاي طبيعي تبريز

غار آغ بولاق

 

 

اين غار در قسمت جنوبي روستاي قره‌چمن از توابع شهرستان بستان آباد واقع شده و از نوع غارهاي استالاكتيت است. عرض دهانة غار حدود 2 متر است و دسترسي به آن از روستاهاي قره‌چمن امكان‌پذير است. غار زيباي آغ بولاق مورد توجه و بازديد كوهنوردان علاقه‌مند است.

غار دوگيجان

 

 

اين غار، كه از نوع غارهاي استالاكتيت است، در شرق شهر مرند قرار دارد و راه دسترسي به آن سواره رو مي‌باشد. دهانة آن به عرض 3/5 متر است.

 
 
 

غار قدمگاه

 

 

در نزديكي روستاي قدمگاه (باداميار) واقع در جنوب شهرستان آذرشهر قرار داشته و احتمالا متعلق به دوره پيش از اسلام است. مقطع فضاي غار زيرزميني دايره شكل است و قطري برابر 15 متر دارد.
دالاني به طول 9 متر و عرض و ارتفاع 5/1 و 5/2 متر است كه به دهليز وسيعتري به طول 5/4 متر و عرض20/3 متر و ارتفاع 5/2 تا 4 متر مي پيوندد. سپس اين دهليز به فضاي گنبدي شكل غار باز مي شود. اين فضا از كف تا پنجره نورگير و سقف 12 متر ارتفاع دارد.

 
 

1

تالاب هاي طبيعي تبريز

تالاب ماهي آباد

 

 

اين تالاب در 20 كيلومتري شمال ميانه قرار دارد كه تالابي فصلي است و مصارف كشاورزي دارد و در مواقع پرآبي، مورد استفاده پرندگان مهاجر است.

 
 

تالاب بزوجيق گلي

 

 

اين تالاب در 50 كيلومتري غرب شهرستان هشترود قرار دارد و تالابي دايمي است كه مورد استفاده پرندگان مهاجر قرار مي گيرد.

 

تالاب آلماگلي

 

 

اين تالاب در ارتفاع 2400 متري، در جنوب شرقي ارتفاعات سهند قرار داردو 20 هكتار مساحت دارد. تالاب پوشيده از نيزار و گياهان آبزي است كه از نظر لانه گزيني پرندگاني نظير سرسبز و چنگر شرايطي مناسب دارد و به همين دليل داراي ارزش تفرجگاهي است.

 

تالاب قبادلو

 

 

اين تالاب در 22 كيلومتري شمالي غربي عجب شير، بالاتر از بندر رحمانلو قرار دارد و بخشي از پرندگان تالاب هاي حاشيه اي درياچة اروميه را به خود جذب مي كند.

تالاب قوشاگلي

 

 

اين تالاب در 31 كيلومتري جنوب غربي هشترود قرار دارد و تالابي نيزاري است.

تالاب يانيق گلي

 

 

اين تالاب در 31 كيلومتري جنوب غربي هشترود قرار دارد و در پاييز و زمستان مورد استفادة پرندگان وحشي قرار مي گيرد.

 
 
 

تالاب يوسفلو

 

 

اين تالاب در 33 كيلومتري شرق شهرستان اهر قرار دارد و تالابي دايمي است كه مورد استفادة پرندگان مهاجر آبزي قرار مي گيرد.

 
 
 

تالاب ديب سيز

 

 

اين تالاب در 25 كيلومتري شرق اهر قرار دارد و تالابي نيزاري و دايمي است كه مورد استفادة پرندگان مهاجر آبزي قرار مي گيرد.

 
 

1586

تالاب خرمالو

 

 

اين تالاب در 42 كيلومتري جنوب غربي اهر قرار دارد و تالاب دائمي است كه علاوه بر استفاده هاي كشاورزي، در فصل زمستان مورد استفادة پرندگان مهاجر قرار مي گيرد.
علاوه بر موارد فوق، استان آذربايجان شرقي داراي تالاب هاي كوچم و فصلي زيادي است كه از ذكر آنها خودداري مي شود.

1

آبشار هاي طبيعي تبريز

آبشار عيش آباد

 

 

ارتفاع اين آبشار حدود 15 متر است و در قسمت كوهستاني «ميشو غربي» در جوار روستاي «عيش آباد» شبستر واقع شده است. بخشي از جاده منتهي به آن اتومبيل رو و بقيه راه كوهستاني است. محوطه اطراف آبشار حدود 3000 مترمربع وسعت دارد و در جوار كوه و دره منظره بديعي از زيبايي طبيعت را به نمايش گذاشته است.

 
 

1210

آبشار آسياب خرابه

 

 

آسياب خرابه (خارابا دَييرمان)، يكي از زيباترين مكان هاي ديدني آذربايجان شرقي است. اين مكان، به علت وجود ويرانه هاي يك آسياب آبي، به «آسياب خرابه» معروف است. براي رسيدن به اين محل بسيار دل انگيز و فرحبخش، بايد از جاده مرند- جلفا به مهدي شهر (علمدار- گرگر) وارد شد، و با عبور از يك جاده خاكي در نوار مرزي ايران و جمهوري آذربايجان و گذشتن از يك جاده فرعي، به دره اي باصفا رسيد كه محل آسياب خرابه است. از تبريز تا جاده فرعي جلفا به علمدار 106 كيلومتر است. فاصله علمدار تا آسياب خرابه نيز 27 كيلومتر است. اين منطقه چشمه اي دارد كه آب آن از كوه «كيامكي» تامين مي شود. در مظهر چشمه، درختان انجير روييده اند، آب پس از تبديل به آبشاري بسيار زيبا، ته دره به يك رشته جويبار مي پيوندد و به سوي شمال دره جريان مي يابد. در سمت راست ته دره آبشارهاي فراواني به وجود آمده است. تمام سطح ديواره ها پوشيده از خزه و گياهان آبزي است. صدها آبشار كوچك و بزرگ و صداي يكنواخت ريزش آب، چشم انداز بديع و هواي خنك، از جاذبه هاي دلپذير آن است. ارتفاع آبشار اصلي آسياب خرابه حدود 10 متر و مساحت محوطه بيش از 200 مترمربع است.

 
 

1211

   

آبشار گورداغ

 

 

آبشار گورداغ در روستاي «چكان» از توابع بخش مركزي شهرستان مراغه واقع شده و با شهر مراغه 5 كيلومتر فاصله دارد. اين آبشار زيبا كه از ارتفاعات سهند به دره سرازير مي شود، جلوه جذاب و دلپذيري دارد و هر ساله عده كثيري از دوستداران طبيعت را به سوي خود جلب مي كند.

آبشار عيش آباد

 

 

ارتفاع اين آبشار حدود 15 متر است و در قسمت كوهستاني ميشو غربي در جوار روستاي عيش آباد شبستر واقع شده است. بخشي از جاده منتهي به آن اتومبيل رو و بقيه راه كوهستاني است. حدود 300 متر مربع وسعت دارد و در جوار كوه و دره منظره بديعي از زيبايي طبيعت را به نمايش گذاشته است.

آبشار آسياب خرابه

 

 

آسياب خرابه (خارابا دييرمان) يكي از زيباترين مناطق ديدني آذربايجان شرقي است اين آبشار به علت وجود ويرانه هاي يك آسياب آبي به آسياب خرابه معروف است. براي رسيدن به اين مكان بسيار دل انگيز بايد از جاده مرند – جلفا به مهدي شهر (علمدار-گرگر) وارد شد، و با عبور از يك جاده فرعي، به دره اي باصفا رسيد كه محل آسياب خرابه است. از تبريز تا جاده فرعي جلفا به علمدار 106 كيلومتر است. از علمدار تا آسياب خرابه 27 كيلومتر راه خاكي است.
اين منطقه چشمه اي دارد كه آب آن از كوه كيامكي تامين مي شود. در مظهر چشمه درختان انجير روييده اند، آب پس از تبديل به آبشاري بسيار زيبا، ته دره به يك رشته جويبار مي پيوندد و به سوي شمال دره جريان مي يابد. در سمت راست ته دره آبشارهاي فراواني به وجود آمده است. تمام سطح ديواره ها پوشيده از خزه و گياهان آبزي است. صدها آبشار كوچك و بزرگ و صداي يكنواخت ريزش آب، چشم انداز بديع و هواي خنك، از جاذبه هاي دلپذير آن است.
ارتفاع آبشار اصلي آسياب خرابه حدود 10 متر و مساحت محوطه آن 200 متر مربع است.

1
X