به وبلاگ ايران نگين درخشان كشورهاي قاره آسيا خوش آمديد

دشت ها وجنگل هاي همدان

دشت‌هاي استان همدان

 

 

بدون ترديد دشت‌هاي وسيع همراه با زيبايي‌هاي طبيعي از جاذبه‌هاي مهم سياحتي محسوب مي‌شوند و مي‌توانند براي گذران مطلوب اوقات فراغت مورد استفاده قرار گيرند. از طرف ديگرة، اهالي شهرها وخصوصاً افراد شاغل به منظور آرامش و استراحت و گذران تعطيلات رسمي، همراه خانواده به دره‌ها و دشت‌ها به تفرج مي‌روند.
در استان همدان، دشت‌ها و دره‌هاي زيبايي وجود دارد كه موقعيت و وضعيت آن‌ها شرح داده مي‌شود:
شهرستان‌هاي همدان و تويسركان كه در شمال و جنوب كوهپايه‌ها و دامنۀ كوه الوند واقع شده‌اند، در پيرامون خود دشت‌هاي نسبتاً پهناور و جلگه‌هاي آبرفتي قابل توجهي دارند. در شمال شرقي همدان دشت‌هاي پهناور و تقريباً مسطح كوير جان و رزن تا اوج گسترده است. در اكثر اين دشت‌ها به علت خاك مناسب و حاصلخيز، غلات به ويژه گندم ديم كشت مي‌شود كه در فصل بهار و تابستان سرسبزي زيبا و دل‌انگيزي را به نمايش مي‌گذارند. ارتفاع اين منطقه به طور متوسط 1800 مترا‌ست؛ از رزن تا كبودرآهنگ ارتفاع قابل توجهي مشاهده نمي‌شود.
جلگه‌هاي شمالي همدان براي احداث باغ و قلمستان بسيار مناسب ا‌ست، به ويژه در نزديكي شهر همدان، در نواحي آبشينه و سنگ‌سفيد، تاكستان‌هاي وسيع و قلمستان‌هاي بزرگي احداث شده است.
جلگه‌هاي شمال غربي همدان (بهار) به لحاظ پوشش گياهي متنوع داراي قابليت‌هاي بهره برداري تفريحي خصوصاً در تابستان است. مسافران و اهالي شهر‌هاي همجوار تعطيلات و اوقا‌ت فراغت خود را در اين محل مي‌گذرانند.
حد فاصل ناحيۀ جنوبي تويسركان تا ملاير، دشت پهناوري ا‌ست كه جز بلندي‌هاي تپه مانند ملاير، ارتفاعا‌ت عمده‌اي ندارد. شهر ملاير بر روي جلگه‌اي مرتفع قرار دارد و با باغ‌هاي دلگشايي محصور شده ا‌ست. جلگۀ وسيع اسدآباد كه پس از كوهپايه‌هاي الوند آغاز مي‌شود، جلگه‌اي حاصلخيز است كه با شيبي ملايم به طرف نهاوند و كنگاور كشيده شده است. ناحيۀ نهاوند نيز دشت وسيعي است كه ميان كوه‌هاي مرتفعي در جهت شمال غربي و جنوب شرقي قرار دارد. اين دشت در طرفين و امتداد رودخانۀ گاماسيا‌ب گسترش يافته و از نظر سياحتي- تفريحي داراي اهميت و جالب توجه است.
از ويژگي‌هاي عمدۀ دشت‌هاي استان پوشش گياهي مناسب آن‌هاست كه عمد‌تاً به صورت مرتع، كشتزار و باغ شكل گرفته‌اند و به همين دليل نيز در اكثر ماه‌هاي بهار و تابستان مورد استفادۀ سياحتي قرار مي‌گيرند.

 
 

جنگل‌هاي همدان

 

 

در فاصلۀ 25 كيلومتري شهر نهاوند، درجوار سرآب خروشان گيان، جنگلي وجود دارد كه يادگار جنگل‌هاي باقي ماندۀ جبال زاگرس است. وسعت اين ناحيۀ جگلي 200 هكتار است و درختان سر به فلك كشيده‌اي دارد. همجواري سرآب گيان و جنگل و تپه‌هاي اطراف آن فضاي مصفا و دل‌انگيزي پديد آورده‌اند كه در حال حاضر از تفرجگاه‌هاي مهم استان محسوب مي‌شود و مورد استفادۀ مردم در تعطيلا‌ت آخر هفته در بهار و تابستان است. اين جنگل كه به علت قطع درختان در حال نابودي بود، از طرف سازمان جنگل‌ها و مراتع بازسازي و احيا شده است. اين ناحيه از سال‌هاي قبل داراي كمپ‌هاي سياحتي و تفريحي- آموزشي است.
علاوه بر اين جنگل، به بيشه‌زار‌هاي تويسركان و حواشي سيمينه‌رود نيز مي‌توان اشاره كرد كه به عنوان تفرجگاه مورد استفاده قرار مي‌گيرند.


1
X